Particulieren

Uit de rode cijfers

Rood staan is ook een schuld
Moeite om rond te komen en stapelen de brieven van deurwaarders zich op? Veel Nederlanders hebben moeite om rond te komen met het beschikbare inkomen. Hoort u ook bij deze doelgroep?
Heeft u problematische schulden? Wacht niet langer, stap uit de slachtofferrol en neem actie. Langer wachten is geen optie meer. Onderneem nu de eerste stap om uit deze situatie te komen.

Problemen om aflossingen en vaste lasten te betalen
Lenen of kopen op afbetaling was voor een lange tijd heel normaal en bijna iedereen deed hier aan mee. Inmiddels weten we beter en we worden ons steeds meer bewust van de problemen die ermee ontstaan of kunnen ontstaan op korte maar zeker ook op lange termijn. Er zijn allerlei oorzaken te bedenken waardoor iemand zijn of haar aflossingen of vaste lasten niet meer kan betalen. Enkele voorbeelden:

 • Verlies van baan of inkomen
 • Rood staan op de rekening
 • Scheiding
 • Een wijziging van de rentetarieven van leningen
 • Dubbele hypotheek
 • Kopen op afbetaling

Wat de reden ook mag zijn dit is slechts een reden of excuus waardoor een bepaalde situatie ontstaan is. Nu is het belangrijk om het probleem aan te pakken en te gaan denken en handelen in oplossingen. Hiermee wordt u weer gezond, uiteraard bedoelen we hier met gezond uw ‘financiële gezondheid.’ Niets doen en blijven zitten in de situatie zonder actie te nemen lost niets op. De schulden lopen alleen maar verder op en uiteindelijk komt u er zelf niet meer uit.

Wat kunt u zelf doen om uit de schulden te komen?
Wellicht ziet u door de bomen het bos niet meer. De eerste stap is dan ook orde in de chaos scheppen. Stel u zelf de vraag; Wat kan ik zelf doen om mijn schuldenprobleem op te lossen? Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Alle post openmaken en beantwoorden
 • Overzicht maken van alle schuldeisers
 • Budgetoverzicht maken, wat komt er binnen en wat gaat er uit
 • Ga in gesprek met uw schuldeisers
 • Heeft u zelf al actie ondernomen, maar lukt het niet om zelf uw schuldenprobleem op te lossen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Schulden helemaal aflossen
Wij hebben als uitgangspunt dat u probeert al uw schulden volledig en helemaal af te lossen. Dit is de beste manier en ook wel zo eerlijk. Omdat schuldenproblematiek niet zomaar ontstaat is het belangrijk om te onderzoeken wat de oorzaak is van de schulden. Als u eenmaal weet wat het probleem is dan kunt u beter werken aan de oplossing.

Rood staan
Het komt steeds vaker voor dat mensen gewoon het hele jaar door rood staan op de bankrekening. Het blijkt dat in de praktijk het steeds moeilijker is geworden om weer ‘in de plus’ terecht te komen.

LET OP: ROOD STAAN KOST VEEL GELD, ONNODIG VEEL GELD.

Maak nu een concreet plan om uzelf tegen rood staan te beschermen. De bank kan u hierbij zeker verder helpen. Maak hierover concrete afspraken met uw bank. Zorg dat het niet meer kan of zet een limietbedrag van bijvoorbeeld 250 euro. Zodra het kan los ook die laatste 250 euro schuld in. Veel mensen beschouwen hun roodstand bij de bank ook als beschikbaar geld en komen hiermee de maand door. Dit is absoluut een foute manier van denken en handelen. Rood staan kost altijd geld.

Leningen bij de bank
Een lening afbetalen is al niet erg leuk, maar wel noodzakelijk. Veel mensen betalen nog jaren terug aan een lening met maandelijkse rente en aflossing voor een aankoop waarvan ze al lang geen plezier meer hebben.

Onze hulp inschakelen? Neem dan contact met ons op!